|
Наслідки несплати або не подання звіту КІК: чи варто панікув
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вторник, 07.10.2025, 11:49 | Сообщение # 1 |
|
Мимо проходил (а)
Статус: Offline
| Чесно, я взагалі не думав про цей звіт КІК, поки знайомий не згадав, що може бути штраф, якщо маєш частку в компанії за кордоном. У нас з братом невеликий бізнес, і кілька років тому зареєстрували фірму в Естонії, щоб працювати з європейськими клієнтами. Тепер от думаю — чи це вже підпадає під ці звіти? Бо всі ці “контрольовані іноземні компанії” звучать як щось дуже далеке від нас, але, схоже, не все так просто.
|
| |
| |
| viktorkoroviak | Дата: Вторник, 07.10.2025, 11:49 | Сообщение # 2 |
|
Мимо проходил (а)
| О, ми з чоловіком теж через це пройшли минулого року. Тоді вперше почули про КІК і спочатку вирішили не морочити голову — типу, нас це не стосується. Потім бухгалтерка пояснила, що навіть якщо компанія спить, її власник зобов’язаний подавати звіт. Найбільше здивувало, що держава реально може дізнатися про іноземні рахунки через обмін податковою інформацією. От тоді я вже трохи занепокоїлася.
|
| |
| |
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вторник, 07.10.2025, 11:51 | Сообщение # 3 |
|
Мимо проходил (а)
| Так, зараз це питання серйозне, особливо коли компанія оформлена на когось із родини. Я от нещодавно читав, що юристи з Lawrange допомагають якраз із підготовкою та поданням звітності по КІК — ось тут: https://lawrange.net/uk/services/zvitnist-z-kvk-v-ukraini/ Вони роз’яснюють, хто саме має подавати звіт, які документи потрібні й як уникнути штрафів. Думаю, для сімейного бізнесу це якраз те, що треба, бо часто один власник за кордоном, а решта навіть не розуміють, що звіт треба подавати в Україні.
|
| |
| |
| serhiikovalski | Дата: Вторник, 07.10.2025, 11:53 | Сообщение # 4 |
|
Мимо проходил (а)
| Так, виходить, це реально не жарти. Особливо коли все робиться “на довірі” — типу, компанія оформлена на когось із родичів, а звітувати треба іншому. Добре, що підняли тему, бо таких ситуацій зараз море. Я от вже домовився, що юрист перегляне всі документи — краще зараз, ніж потім мати клопіт.
|
| |
| |
| viktorkoroviak | Дата: Вторник, 07.10.2025, 11:56 | Сообщение # 5 |
|
Мимо проходил (а)
| Підтримую. У нас після перевірки юристи допомогли все впорядкувати, тепер спокійно спимо. Не страшно, якщо розібратися вчасно — страшно, коли тягнеш і робиш вигляд, що не знаєш. Думаю, це якраз та історія, коли “попереджений — значить захищений”.
|
| |
| |