|
Як навчитися керувати конфліктами у сімї, щоб не вигорати
|
|
| serhiikovalski | Дата: Вторник, 20.01.2026, 11:51 | Сообщение # 1 |
|
Мимо проходил (а)
Статус: Offline
| Я, іноді відчуваю себе повним новачком у сімейних конфліктах 😅 Діти вередують, дружина втомлена, а я не знаю, як заспокоїти всіх і не зірватися. Раніше просто намагався не втручатися, але це тільки все погіршувало. Почав шукати, як реально керувати такими ситуаціями без постійного стресу.
|
| |
| |
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вторник, 20.01.2026, 11:52 | Сообщение # 2 |
|
Мимо проходил (а)
| Та я тебе розумію! У нас постійно сварки через дрібниці — хто не прибрав, хто забув щось зробити. Перший час реагував на емоціях, потім втомився і вирішив спробувати трохи «технік медіації» — просто слухати, задавати питання, а не кидати претензії. І знаєш, реально почало працювати, нерви стали берегтися.
|
| |
| |
| viktorkoroviak | Дата: Вторник, 20.01.2026, 12:00 | Сообщение # 3 |
|
Мимо проходил (а)
| Сам користуюся тим, що проходив програму з медіації та менеджменту конфліктів у КРОК: Магістр медіації та менеджменту конфліктів https://bs.krok.edu.ua/magistr-z-mediaciji-ta-menedzhmentu-konfliktiv/ Вчать, як слухати, вести розмову так, щоб кожен відчував себе почутим і при цьому ти не вигораєш. Тепер навіть сварки через іграшки або побутові дрібниці не здаються катастрофою. Можна застосовувати навіть вдома на вечері чи коли плануєш вихідні з родиною
|
| |
| |
| serhiikovalski | Дата: Вторник, 20.01.2026, 12:13 | Сообщение # 4 |
|
Мимо проходил (а)
| Цікаво, якби раніше я знав такі методи, то кілька нервових вечорів можна було б уникнути 😅 Тепер намагаюся слухати більше, а не одразу давати поради — і дивись, діти реально прислухаються.
|
| |
| |
| yuriy_hrynevsky | Дата: Вторник, 20.01.2026, 12:14 | Сообщение # 5 |
|
Мимо проходил (а)
| Так-так, ті ж самі «миротворчі» прийоми працюють і з дружиною Головне — не боятися пробувати нове і навчатися. Чоловіки теж можуть стати миротворцями вдома, а не тільки на роботі.
|
| |
| |
| mariiashevchenko09 | Дата: Вторник, 20.01.2026, 16:06 | Сообщение # 6 |
|
Мимо проходил (а)
| це дуже корисна тема. Буду рада почитати поради, бо часом самій потрібно
|
| |
| |